Questions?
E-mail
Ma - Do: 7u30 - 20u
Vr :           7u30 - 18u
Roggestraat  32, Balen
Een gezonde geest in een gezond lichaam.

FAQ

Veel gestelde vragen

Wordt osteopathie terugbetaald?

Alle belgische mutualiteiten betalen een gedeelte terug. Vraag hierover meer informatie bij uw ziekenfonds. Na elke behandeling overhandigen wij u een kwijtschrijft voor terugbetaling door de mutualiteit. Het onafhankelijk Ziekenfonds heeft een aanvullende verzekering waardoor je van een hoge terugbetaling geniet voor Osteopathie.

Wat kost een behandeling?

Kinesitherapie:

Kinesisten Heyns Liesl, Jacobs Gitte, Nik Kadariya en Katrien Ver Heyen  zijn niet langer aangesloten bij de conventie.

TARIEVEN 1/01/2024

Intake (30 min) : 45 euro

Behandeling (30 min) : 35 euro

Specialisatie Bekkenbodemtherapie (30 min) : 45 euro

U betaalt per consultatie van gemiddeld een half uur het basistarief: tussen 35 en 45 euro ( bekkenbodem) en een éénmalige dossierkost van 7.5 euro euro en maximaal 38 euro voor een huisbezoek.  Ook het aantal keer per jaar dat u deze terugbetaling geniet is afhankelijk van uw aandoening en statuut (minimum 18x). Deze tarieven zijn onder voorbehoud door wijzingen van het RIZIV! Voor meer info contacteer ons.        

Indien u recht hebt op verhoogde terugbetaling, worden conventietarieven gehanteerd. Voor deze patiënten is er een maximale terugbetaling en minimaal tarief.

Osteopathie / Causopractie / Urogenitale behandelingen:

Osteopathie - Heyns Liesl : 55 euro

Osteopathie -Ver Heyen Katrien : 65 euro

Causopractie -Ver Heyen Katrien : 65 euro

Het tarief voor een osteopatische behandeling bedraagt 65 euro met een gemiddelde duur van 40 min. De mutualiteiten betalen osteopathie gedeeltelijk terug. Hiervoor is geen voorschrift van de arts nodig. De osteopaat dient wel erkend te zijn door de mutualiteiten. Alle osteopaten in onze praktijk zijn professionele, gediplomeerde osteopaten en erkend door de mutualiteiten.

Wat betekent de titel D.O.?

D.O. betekent ‘Diploma in Osteopathy’.

Na het succesvol afronden van een opleiding in de Osteopathie en het indienen van een thesis kan men de graad D.O. behalen.

D.O. staat garant voor een goed, degelijk opgeleid osteopaat.

Kunnen alle osteopaten baby’s en zwangere vrouwen behandelen?

Osteopathie bij zuigelingen en kinderen maakt deel uit van de opleiding van alle osteopaten. Het is echter aan te raden om bij het maken van een afspraak na te vragen of de osteopaat ook baby’s behandelt. Indien niet, zal hij u verwijzen naar een collega die dit wel doet. Bij ons in de praktijk is zowel Osteopate Ver Heyen Katrien en Bertels Nic gespecialiseerd in het behandelen van baby's, kinderen en zwangeren.

Een zwangerschap is geen contra-indicatie voor een osteopathische behandeling. Osteopathie kan u in elke fase van de zwangerschap helpen.

Is er een voorschrift van de huisarts of specialist nodig voor Osteopathie?

Neen. Ondanks het feit dat er voor een osteopatische consultatie géén voorschrift nodig is van de arts, wil een osteopaat zich niet afscheuren. Meer en meer artsen verwijzen door. Wij rapporteren de arts steeds over de evolutie van de klacht indien nodig.

Is een osteopaat een 'kraker'?

Neen. Als men het in de volksmond over “een kraker” heeft, dan slaat dit meestal op een chiropractor. Een chiropractor werkt - vooral - op gewrichten van de wervelkolom die geblokkeerd zitten of foutief functioneren. Een osteopaat werkt via manuele technieken op zowel het orgaansysteem, de schedel als ook op het volledige bewegingssysteem (wervelkolom, gewrichten, spieren, pezen,…). Als een osteopaat het nodig acht om een geblokkeerde wervel vrij te maken, dan zal hij ook een manipulatietechniek aanwenden. Een osteopathische manipulatie is precies gelokaliseerd in een ontspannen houding, pijnloos en van heel korte duur. Bij baby’s en jonge kinderen wordt er niet gemanipuleerd.

Hoeveel osteopathische behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is o.a. afhankelijk van de aard en de chroniciteit van de klacht. Dit betekent dat deze vraag zeer moeilijk te beantwoorden is en zeer individueel dient betracht te worden. Toch kan men stellen dat er gemiddeld gezien na twee à drie behandelingen een duidelijke verbetering van de klachten dient waargenomen te worden. Uw osteopaat zal u graag meer uitleg verschaffen betreffende de te verwachten prognose van uw klachten.

Wat is het verschil tussen osteopathie, manuele therapie, chiropraxie en kinesitherapie?

Chiropraxie ontstond uit de osteopathie, maar zoekt de oorzaak van de klachten bijna steeds ter hoogte van de wervelkolom. De chiropractor (in de volksmond ook wel “kraker” genoemd) werkt - vooral - op gewrichten die geblokkeerd zijn of foutief functioneren. In de osteopathie wordt het volledige bewegingssysteem (botten, spieren, gewrichten,…),de organen met hun omliggende weefsels en de schedel gecontroleerd op bewegingsverliezen en daar waar nodig hersteld in hun beweeglijkheid.

Bij kinesitherapie staat vooral de revalidatie van een patiënt centraal. Een kinesist werkt op voorschrift van een arts en pakt de klachten in hoofdzaak lokaal aan (symptomatische behandeling). In de osteopathie wordt de patiënt meer in zijn geheel bekeken, wordt de oorzaak van de klachten gezocht en dienen vaak technieken te gebeuren op afstand van waar de klachten zich in hoofdzaak situeren. Kinesitherapie en osteopathie kunnen complementair aan elkaar op hetzelfde moment plaatsvinden.

Manuele therapeuten zijn kinesitherapeuten die zoeken naar bewegingsverliezen in het bewegingsapparaat (botten, spieren, gewrichten,….). Dit bewegingsapparaat trachten ze lokaal te herstellen daar waar bewegingsverlies aanwezig is.

Wist U?

  • Eerste sessie

    Uw voorgeschiedenis wordt grondig genoteerd in uw persoonlijk dossier.

  • Wij werken enkel op afspraak

    Bel ons op 014 32 65 21 voor uw afspraak vast te leggen of maak online een afspraak. Vraag zeker naar uw therapeut.
    Voor het annuleren van een afspraak, gelieve min. 24u op voorhand telefonisch te verwittigen anders kan de therapeut hiervoor een vergoeding vragen.

  • Onze praktijk is in Balen

    Ons adres is Roggestraat 32

  • 5 Professionals

    Ervaren specialisten die zich continu bijscholen in de nieuwste technieken

  • Behandelingsmethoden

    Wij zijn gespecialiseerd in kinesietherapie, osteopathie, manuele therapie, dry needling en bekkenbodemreëducatie.

  • Via email zijn wij steeds te bereiken

    Heeft u een vraag of wenst u info over een behandeling. Stuur ons een mail.
    Er kunnen geen afspraken gemaakt  of gewijzigd worden per mail!

We are sure we can help you.
Get in touch with us to discuss your situation.